Brombær/solbær lagkage med marzarinbund og hvid chokolademousse

Det skal du bruge:

Marzarinbund:

75 g smør
150 g sukker
2 små æggeblommer
75 g marcipan
40 g malet økologiske mandler
35 g mel
1 tsk. bagepulver
2 små æggehvider

Sukkerbrødsbund:

2 æg
80 g sukker
1 lille citron
½ citron
½ vaniljestang
75 g mel
½ knsp. Salt
½ tsk. Bagepulver

Brombær/solbærcreme

2 blade husblas
200 g brombær
50 g solbær
40 g rørsukker
½ vaniljestang
2 dl fløde

Hvid chokolademousse:

2 blade husblas
1,5 dl sødmælk
75 g hvid chokolade
2,5 dl fløde
En lille bakke brombær

Sådan gør du:

Marzarinbund:

Smør og sukker piskes godt sammen. Æggeblommer piskes i. Marcipan rives eller smides i minihakker med de malede mandler. Puttes i æggeblandingen. De tørre dele sigtes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i lidt af gangen. Bages i 25 min ved 200 grader i en smurt springform ca. 24 Ø. Husk bagepapir kun i bunden.

Sukkerbrødsbund:

Æg, sukker og kornene fra vaniljestagen piskes hvidt. Citronsaft presses i, sammen med skallen. De tørre dele vendes i, Husk drysses gennem en sigte. Hældes i smurt springform med bagepapir i bunden. 200 grader i 20 min ca.

Brombær/solbærcreme:

Husblas lægges i iskoldt vand. Brombær og solbær koges op med den tomme stang vanilje. Stavblendes og opvredet husblas smeltes i. Kompotten køles ned, men må ikke begynde at stivne. Fløden piskes fløjlsblød og vendes forsigtigt i massen.

Hvid chokolademousse:

Husblas lægges i blød i koldt vand. Mælken varmes, og husblas smeltes heri. Hvid chokolade hakkes fint og fløden hældes over chokoladen i en skål. Lad den stå i 2 min og rør rundt fra midten. Når mælkechokolade er ensartet og kølet, piskes fløden let fløjlsblød og vendes lidt af gangen i massen.

Mørk chokoladelag:

50 g 70% chokolade
¼ piskefløde
Chokoladen smeltes over vandbad og fløden tilsættes.

Marcipanmasse:

200 g marcipan
100 g flormelis
20 g glucose
Alle ingredienserne æltes sammen, gerne på røremaskine. På køl.

Sammenlægning/støbning:

Marzarinbund lægges på fad og lagkagestøber eller springformside sættes over og beklædes med lagkageplast eller film. Mørk chokolade smøres ud på bunden. Brombær lægges i en fin ring, herpå overhældes forsigtigt hvid chokolademousse. Næste lagkagebund lægges i og overhældes med citronsaft, ca ½ citron. Brombærcremen hældes over og stryges glat. På køl i mindst 4 timer eller frys 2.

Op pyntning:

3-4 dl fløde
Rosenblade
Rød syre
50 g mørk chokolade festligheder
125 g brombær
Kagen opsmøres jævnt rundt langs kanten. Marcipan udrulles ca 1 cm højere end lagkagens højde. Skær kanterne præcist til, evt. med en pizzaskærer. Rulles op som en snegl. Marcipanen påsættes rundt i kanten. Sprøjt fine rosetter rundt i kanten med fløde. vælg en pæn tyl. Pynt med brombær, syre, sjove og festlige chokoladepynt, og roser i midten. Evt. høvlet hvid chokolade drysses over kagen.

Velbekomme.