Rugbrødsbomber med chokolade og nødder

Sunde rugbrødsboller

Sunde rugbrødsbomber
Den lille vindunderhaps er god til 10 `er mad, mellemmåltid eller til den kræsne dreng i hans madpakke (ingen navne nævnes.. !!) Der er alt mulig godt i og ingredienslisten kan synes meget lang og omstændighed. Fortvivl ikke, man kan jo udskifte mange af tingene med det man ellers har i kolonialskuffen. Hørfrø i stedet for solsikke, sesamfrø i stedet for hampefrø, blandede nødder hvad du lige har. Tranebær og rosiner og mindre nødder og chokolade. Kombinationsmulighederne er faktisk uendelige, og det ved matematiklæreren? Jeg er fan.

Det skal du bruge:

2 dl knækkede eller flækkede rugkerner
3,5 dl vand
2 dl havregryn, her kan også bruges hirseflager, quinoaflager mm
2 dl rugmel eller svedje rug
1 dl boghvedemel
1 dl solsikkekerner
0,5 dl hampefrø
2 spsk. tørret brændenælde, kan undlades
1 tsk tørret hakket blæretang, kan undlades
2 tsk. Bagepulver
1,5 tsk. Salt

Dernæst:

2 dl yoghurt, A38, eller hvad du har
2 spsk. Olivenolie
2 spsk. honning
0,5 dl maltsirup
1 dl hakkede hasselnødder
1 dl hakkede mandler
Stor håndfuld hakket mørk chokolade 70%

Sådan gør du:

Rugkerner og vand koges i gryde i 5 min trækker herefter 5 min. Alle de tørre dele blandes i en skål. De let afkølede kerner blandes med de tørre dele sammen med yoghurt, olivenolie, honning og maltsirup. Er dejen meget tør, tilsæt lidt mere vand. Til sidst vendes chokolade og nødder i. Jeg bruger silikoneforme til bomberne, dem med 12 stk. i hver plade. Der bliver i alt 24 stk. Jeg synes det er fint de ikke bliver for store og voldsomme. Bages ved 180 grader i ca. 15 min.

Tips:

For at de holdes friske så frys dem og tag dem op når børnene skal i skole, så er de tøet og frisk til 10-mad og som køleelement i madpakken.

rugbrødsboller rugbrødshapsere