Stor dejlig klassisk sandkage. Hævemiddel er æg..

klassisk sandkage med citronglasur og violer

Det skal du bruge:

200 g blødt smør

200 g sukker

4 store æg

200 g mel evt. 50 g kartoffelmel og 150 g mel

Læg mærke til at der ikke er bagepulver iJ

Evt. skal fra 1 revet citron, og saft af ½ citron

Sådan gør du:

150 g sukker og smør piskes ca. 10 min, på røremaskine. Det skal blive helt hvidt og luftigt. Æggeblommer piskes i et af gangen. I en anden skål piskes hviderne halvstive og resten af sukkeret piskes i så det bliver helt stift og fast. 1/3 af hvider vendes i smørmassen, dernæst sigtes melet i og vendes forsigtigt sammen med massen. Resten af hviderne vendes forsigtigt i.

Ønsker du at give et pift af citron, så put skallen i sammen med smør og sukker, og vend saften sammen med massen når hviderne tilsættes Hældes i en lille bradepande eller stor franskbrødsform med bagepapir. Bages ved 180 grader i 50 min. Lad kagen køle på bagerist. Pak den godt ind i pose, og den kan holde sig frisk længe.